20120725

Az MPD Psycho #01 fejezete, és a manga ismertetése


°oOo°oOo°
 MPD Psycho
 (Tajuujinkaku Tantei Psycho)
Készítették:
Szerezte: Otsuka Eiji
Rajzolta: Shou Tajima

Kiadó: 
Japán: Kadokawa Shoten
Angol: Darkhorse

Kezdés éve: 1997
Jelenleg a 16. kötetnél tart Japánban, és még ki tudja, hány lesz...

Műfaj: Horror, Pszichológiai, Seinen (fiatalabb férfiakat feltételezetten érdeklő tartalmakat jelöl, pl.: erőszak, erotika, érettebb gondolkodásmódot igénylő téma, és egyebek, de ez persze nem zárja ki, hogy azok is szeressék az adott mangát, akik nem tartoznak bele a célcsoportba), Akció, Krimi

°oOo°oOo°
Történet:
Az alap egy izgalmas bűnügyi sztori, csakhogy már az elején megjelenik az első csavar: főhősünk, Amamiya Kazuhiko bizonyos tragikus események folytán disszociatív személyiség zavarokkal küzd, azaz egy testben több személyiség is helyet foglal egyszerre. Közöttük vannak kedvesebbek, és genyábbak is, ami rendesen megnehezíti detektívünk munkáját, ráadásul fokozatosan elszaporodnak az egyre brutálisabb gyilkosságok a környéken, és bár először úgy tűnik, egymástól függetlenül történnek ezek, több az összefüggés köztük, mint hinnénk... És miért van a gyilkosságokba keveredett emberek szemén vonalkód?

A manga Japánban akkora sikernek örvend, hogy az egész világon zseinális rendezőként elismert Takashi Miike élőszereplős filmsorozatot készített belőle.

A komplex, izgalmas és eredeti történet, jól kidolgozott karakterszemélyiségek, realisztikus és szép rajzolás miatt könnyű rászokni, mi pedig azon vagyunk hogy minden hónapforduló környékén biztosítsuk az életben maradásotokhoz szükséges adagot!

FIGYELEM: Nyomokban egymástól egészségtelenül távol lévő, amúgy eredetileg összetartozó emberi testrészeket tartalmaz, tehát gyengébb idegzetű olvasóknak nem ajánljuk, gyerekek számára pedig még odáig sem megyünk el, hogy feltételezzük hogy közük lenne ehhez a mangához.

MÁSIK FIGYELMEZTETÉS: Ha tetszik a manga, nagyon ajánlatos annak megvétele, mert így tudod támogatni személyesen is a készítőket, ami jó dolog... Én megvettem az első jópár kötetet, szóval nem egy lehetetlen dologról beszélek.

HARMADIK FIGYELMEZTETÉS: A mangákat jobbról balra kell általában olvasni, vagyis a szokásos európai/amerikai képregényekkel pont ellentétes irányban kell nézni a paneleket... hamar hozzá lehet szokni, főleg egy ilyen remek mangánál.

°oOo°oOo°

Első fejezet:  Kobayashi Yosuke
IDE KATTINTVA LETÖLTHETED


{u.i: A fantasztikus képélmény érdekében ne felejts el cdisplayt vagy más képregényolvasó programot használni.
(CDisplayben meg ha megnyomod, hogy ctrl+A, olykor tök menőn kijavítja a színeket) }

No comments:

Post a Comment