20120819

Level E! (első fejezet) - translation



Level E (レベルE)
írta & rajzolta: Yoshihiro Togashi,
műfaja: science fiction komédia


Tsutsui Yukitaka új reményekkel eltelve néz a jövőbe, amikor elköltözik szüleitől, és megkezdi gimnáziumi éveit.
Új otthonát azonban már befoglalta egy hosszú szőke hajú muksó, akiről később kiderül, hogy egy Dogra nevű bolygó hercege, akinek különösen éles az esze, ezt viszont arra használja, hogy a körülötte élőkkel genyózzon, mert az vicces, és mert utál unatkozni. Egy intergalaktikus konferencia során aztán a Föld a Dogra bolygó fennhatósága alá kerül, ezen felül pedig a muksó felelősségére lesz bízva...

A történet kissé epizodikus jellegű, állandó visszatérő karakterekkel.

Yoshihiro Togashi számomra példaértékű módon rajzolta meg a képregényt (mondjuk vannak benne fura dolgok, mert akkoriban az volt a divat, meg ilyenek. Mint például a férfi főszereplő a hosszú szőke hajával, és a nőies vonásaival.). Az arcok kifejezőek, olykor brutál realistán vannak megrajzolva, és úgy nagyrészt jól el van találva minden.

A Level E 1995-1997-ig jelent meg a Weekly Shonen Jump nevű újságban (összesen 16 fejezet), majd három (vagy kettő?) kötetben ki is adták (ha jól tudom, csak eredeti nyelven), 2011-ben pedig animét készítettek a történetből, amiről Somorej részletes ismertetőt írt fejezetenként Predatorcake nevű blogján, de azt most ne olvassátok el, mert tele van spoilerrel. Azért belinkelem: http://thepredatorcake.blogspot.hu/search/label/Level%20E
Így néz ki (meg néha bénábban):





Praktikus információk & mittudomén:

- Mivel ez a képregény is Japánban készült, jobbról balra kell olvasni (és fentről lefelé)
- Használj hozzá képregényolvasó programot (pl CDisplayt) -ezek a képek valamivel kisebbek, mint az MPD Psycho oldalai, ezért sokszor kellett kisebb betűket használni, hogy egy-egy szöveg beleférjen a szövegbuborékba (meg többet is beszélnek benne). Hogy kényelmesen el tudd olvasni, szükséges hozzá, hogy teljes méretben lásd a képet.
- Ha valami nagyon hülyén hangzik magyarul, mert bénán fordítottuk le, szóljatok! (meg akkor is, ha más kritikátok van. Mindenért szóljatok, mert örvendünk a kommenteknek:D)
- Új fejezetet minden hónap közepe körül igyekszünk feltenni.



- Ja, igen, és az első fejezet egy része masszív nyáladzás jellegű bullshit, de ez ne rettentsen el titeket.



első fejezet: Űrlény a bolygón





No comments:

Post a Comment